Om Søren Vallentin

"Uden grundridning kommer du ingen vegne"

Berider Søren Vallentin går ikke på kompromis. Hans ryttere lærer at ride deres heste helt fra bunden, og kun med den strategi kan man nå langt, understreger den erfarne berider.

Søren Vallentin blev allerede som 25-årig A-læremester i Dansk Ride Forbund. Han startede sin karriere som berider i Herning Rideklub, og han drev derefter i 20 år Sportsrideklubben Aalborg, Finstrupgaard, hvor han har uddannet adskillige beridere, heriblandt verdenskendte Andreas Helgstrand.
I årene 2006-2012 har Søren fungeret som chefberider på danmarks nationale hestesportscenter Vilhelmsborg i Aarhus.

Søren Vallentin er uddannet hos Hasse Hoffmann i Karlslunde, Arly Gundersen i Allerød og Børge Rasmussen i Kolding, og han er meget taknemmelig over for sine læremestre.

- Personligt var de vidt forskellige, fortæller Søren om sin læretid hos de tre læremestre: - Men én ting havde de tilfælles, og det er holdningen til uddannelsen af hest og rytter: Uden grundridning kommer man ingen vegne, korrekt uddannelse tager tid og der findes ingen genveje, understreger Søren.

Søren har gennem tiden fostret flere landstrænere i spring og dressur, men har nu valgt at satse fuldt ud på dressur.
Søren har afholdt flere dressurkurser ved Kyra Kyrklund.
I spring har Karsten Huck, Albert Voorn, Henck Noreen og specielt George Morris været brugt som trænere.
Af den grund går han også i sin egen undervisning særdeles meget op i opstilling, grundridning og korrekt uddannelse af hesten gennem alle uddannelsesniveauer fra unghest til Grand Prix.

Søren har mange års erfaring med undervisning på alle niveauer, han er selv aktiv rytter og har redet dressur såvel som spring på S-niveau med adskillige sejre og placeringer både nationalt og internationalt. Gennem tiden har han uddannet adskillige ryttere på topniveau i både dressur, springning og military.

Søren har ligeledes fungeret som både testrytter, dommer og medlem af avlsledelsen i Dansk Varmblod.

Gennem tiden har han uddannet og solgt et stort antal heste til både ind- og udland. Senest har han uddannet dressurhesten Rubicon Ask til S-hest i dressur. Hesten red han til placeringer på landsplan, og den blev i 2006 solgt til USA.

Senest har Søren drevet sit eget sted, Stald Vallentin i Århus, i 5 år inden han blev fastansat hos Helgstrand Dressage. Efter 2 år valgte han igen at blive selvstændig, men er fortsat tilknyttet Helgstrand Dressage som freelancer, hvor han underviser beriderne.

Søren Vallentin som springrytter. (Foto: Ridehesten.com).Søren Vallentin som springrytter. (Foto: Ridehesten.com).